Štik na radnu odjeću, pamučne majice i fliseve

Štik ili strojno vezenje na sve vrste tekstilnih materijala, te apliciranje naših tkanih proizvoda na iste. Štik je jedan od najkvalitetnijih oblika dorade. Vez oplemenjuje i daje posebnu draž svim tekstilnim proizvodima, stoga on bez sumnje predstavlja spoj vrhunske estetike i kvalitete.

Štik na radna odijela, jakne i prsluke može se izraditi u više veličina i tehnika. Na leđa može ići veliki znak, maksimalne veličine do 26cm, a što se tiče prednjice ili džepa, najčešća veličina (manjeg) znak je u rasponu od 5cm do 10cm.

Iako se smatra da je štik zbog svog načina izrade i teksture koju konac ostavlja primjeren za izradu samo na robusnije i čvršće tkanine, moguće je isti izraditi i na delikatnijim pamučnim tkaninama. Pamučni konac kojim su izrađene npr. T-shirt majice ustvari predstavlja odličnu podlogu za štik tj. konac od poliestera koji se u štiku koristi. Isti je slučaj i sa jaknama ili prslucima izrađenim od tvz. flisa (eng. fleece). Artikli od flisa najčešće se smatraju dopuna setu radne odjeće, te baš kao i radna odijela, štik vrlo dobro podnose.

Potencijalna nelagoda zbog korištenja štika na pamučnim majicama otklanja se korištenjem posebnih vrsta folija i podupirućih materijala koji se koriste tijekom izrade

Štik na kape

Štik je moguće izraditi i na raznim vrstama kapa, a najčešći model koji klijenti biraju su šilt kape. Znak je moguće izraditi na prednjici kape i to u veličini do 14 cm, na boku kape u veličini do 9cm, na potiljku u veličini do 13 cm u polukrugu, i na pasici u maksimalnoj veličini do 3 cm.

Kape su šiltom nisu jedini model kapa podložan izradi štika, već je isti moguće izraditi i na tzv. zimskim kapama čija je tekstura puno delikatnija i koje su najčešće izrađene u određenoj imitaciji vune. Dakako, kod ovog modela je raspon pozicije puno manji, te se klijenti najčešće odlučuju za neki manji dizajn koji odgovora modelu kape i odabranoj poziciji (najčešće je to prednjica tj. dio koji prekriva čelo).

Štik na torbe, ruksake i pamučne vrećice

Sportski ruksaci, baš kao i pamučne vrećice, također su vrlo zahvalni za izradu štika. Iako su im sastav i izgled bitno drugačiji, a namjena vrlo slična, oboje predstavljaju odličnu podlogu za izradu dizajna koncem. Sportski ruksaci su, baš kao i radna odijela izrađeni od znatno čvršćeg materijala pa samim time podnose veće znakove kao što su npr. grbovi sportskih kluba.

Pamučne vrećice, iako delikatnije, također su dizajnirane kako bi izdržale određeni teret, te zbog dizanja svijesti o štetnosti nekih drugih vrsta vrećica predstavljaju jedan od trenutno najpopularnijih artikala.

Strojni vez na ručnike i ogrtače

Personalizirani ručnici ili ogrtači jedan su od najčešćih primjera poslovnih ili rođendanskih poklona, ali i oblik kojim npr. hoteli označavaju svoju prepoznatljivost. Bez obzira je li riječ o rođendanskom poklonu sa inicijalima drage osobe ili seriji ručnika za neki hotelski lanac s njihovim logotipom, štik na ove artikle izrađuje se pomoću posebne (vodo topive) folije koja štiti specifičan materijal od kojih su ovi artikli izrađeni.

3D štik

3D štik je posebna tehnika izrade, koju, kako i samo ime govori karakterizira više dimenzionalnost. Dok kod klasičnog štika konac gotovo postaje dio artikla, te se inzistira na njegovoj teksturalnoj “nevidljivosti”, kod 3D štika ideja je suprotna.

www.textileeurope.com

Katalog promo artikala! Pošaljite nam šifru artikla i saznajte promo cijenu!