Strojni vez (štikanje, strojno vezenje, kompjuterski vez, embroidery, ricamo) je dio tekstilne industrije s naglaskom na finalnoj obradi isticanja nekog logotipa ili modnog detalja. Strojni vez se radi na specijaliziranim strojevima koji se zasnivaju na principu klasičnog šivaćeg stroja. Gotovo svako poduzeće odlučuje se za promotivni vez na majice, kape, torbe, jakne ili ručnike jer je vez, u usporedbi s ostalim načinima reklamiranja (TV, radio, novine), daleko najjeftiniji i najisplativiji način promidžbe.

Osim što je najjeftiniji, vez je definitivno i najizdržljiviji oblik dorade tekstila koji je stvoren i za najekstremnije uvjete. Kompjuterski ili strojni vez je pogodan za apliciranje na sve vrste materijala i brojne kategorije tekstilnih artikala. Upotrebom vrhunskih konaca zajamčena je neuništivost vezenih artikala. Vez oplemenjuje i daje posebnu draž svim tekstilnim proizvodima, stoga on bez sumnje predstavlja spoj vrhunske estetike i kvalitete.

Iako štik tj. strojni vez predstavlja određenu preinaku samog materijala od kojeg se artikl sastoji; pr. kada igla tj. konac koji je proveden kroz iglu prolazi kroz materijal kreirajući zadani dizajn s prednje strane artikla (lice), isti dizajn, ali izrađen drugom vrstom konca pojavljuje se sa stražnje strane artikla (naličje). Zbog prirode konca kao korištenog sredstva izrade, Vaš štikani dizajn imat će određenu teksturu. Postoji bojazan da će upravo to postojanje drugačije teksture (konca), posebice na naličju npr. polo majice utjecati na udobnost te iste majice, međutim aplikacijom specijalne folije mi taj problem rješavamo. Prilikom nošenja, teksturu konca na naličju je nemoguće osjetiti.

www.textileeurope.com

Katalog promo artikala! Pošaljite nam šifru artikla i saznajte promo cijenu!